dopingFrejzerova kažnjena zbog zubobobolje

 

Svetska i olimpijska šampionka na 100 metara Šeli-En Frejzer privremeno je suspendovana zbog korišićenja sredstava za ublažavanje bola.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) nije prihvatila odbranu jamajčanske atletičarke da je injekciju protiv bolova primila zbog zubobolje.

Frejzerova je bila poztivina na oksikodon na mitingu Dijamantske lige u Šangaju 23. maja.

Povezana vest:  Otvoren novi antidoping centar u Moskvi

Odluku da je suspendovana 23-godišnja atletičarka saznala je samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da trči na mitingu u Lozani u Švajcarskoj. Njen menadžer je rekao da je prasnula u plač.

-Mnogo je razočarana. Zabrinuta je. Nekada ljudi postanu žrtve pravila. Nadam se samo da će zdrav razum prevladati – kazao je menadžer Edrijan Lejdlo.

Povezana vest:  Održana dm Ženska trka na Adi Ciganliji

Predsednik kluba za koji Frejzerova trči Brus Džejms pojasnio je da je jamajčanska atletičarka u maju bila podvrgnuta operaciji zuba i da je tek potom krenula na miting u Šangaju.

-Promena pritiska tokom leta je bol učinila nepodnošljivim – rekao je Džejms, dok je Lejdlo dodao da se Frejzerova i inficirala.

Lekovi nisu pomogli, pa joj je trener ubrizgao injekciju što ona kasnije nije prijavila IAAF-u. Da jeste, prema rečima Lejdloa, problema ne bi bilo. Frejzerova je trku završila na drugom mestu, iza Karmelite Džeter iz SAD.

Povezana vest:  Bolt i Blejk za vikend jedan protiv drugog

-Injekcije protiv bolova vas u stvari uspore, muka vam je, umorni ste – istakao je Džejms.