yelena_isinbayevaIsinbajeva pauzira do kraja godine

 

Olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva neće se takmičiti do kraja godine, saopštio je njen trener Vitalij Petrov.

-Jelena je krajem juna pčela lagano da trenira, ali se ne radi o pripremama za takmičenje, već samo o usavršavanju tehnike – rekao je Petrov.

Povezana vest:  Ruski olimpijski komitet zbunjen pominjanjem Putina u doping aferi

Prema njegovim rečima, posle troipomesečne pauze, bio bi isuviše veliki rizik da Isinbajeva forsira i učestvuje na jakim takmičenjima.

Isinbajeva (27) je odlučila da se privremeno povuče posle neuspeha na dvoranskom prvenstvu sveta u Dohi u martu, kada nije uspela da osvoji medalju. Bio je to njen drugi uzastopni neuspeh na velikim takmičenjima, jer na šampionatu sveta u Berlinu u avgustu prošle godine nije preskočila ni početnu visinu.

Povezana vest:  Kolašinac nastavlja sa odličnim rezultatima

-Kako sada stvari stoje, najrealnije je da se Isinbajeva neće takmičiti do mitinga u Moskvi, koji je na programu u februaru naredne godine – rekao je Petrov.

Poznati stručnjak, koji je trenirao i legendarnog Ukrajinca Sergeja Bubku, kaže da se nada da će Isinbajeva pronaći motiva da se vrati i ponovo beleži vrhunske rezultate.

Povezana vest:  Bah: Rusija može da se vrati ako bude poštovala anti-doping pravila

-Mislim da su naredne tri godine za nju veoma važne. Prvenstva sveta 2011. i 2013. i Olimpijske igre 2012. godine svakako su takmičenja na kojima će imati priliku da ponovo ostvari velike rezultate – rekao je Petrov.