Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić rekao je danas da veruje da će se na Prvenstvu Balkana za juniore u Istanbulu boriti za visok plasman na 3.000 metara, kao i da će na takmičenjima tokom sezone pokazati koliko vredi.

-Početkom priprema u Ulcinju doživeo sam lakšu povredu lista, koja me je poremetila. Uspeo sam da to saniram, ušao u normalan ritam treninga i malo se podigao, ali na početku sezone u dvorani nisam bio blizu svojih najboljih ostvarenja. Verujem da će biti bolje u Istanbulu, a zatim i na mitingu u Beogradu – rekao je Bibić.

Selektor juniora Srbije Edin Zuković ocenio je da je Bibić prošle sezone dominirao na srednjim prugama i da druga mesta na državnom prvenstvu u dvorani na 1.500 i 3.000 metara nisu realan pokazatelj njegovih vrednosti.

Povezana vest:  Tamgo se vraća posle jednogodišnje pauze

-Kao mladji junior bio je naš najbolji senior. Verujem da će sa pravim oporavkom možda već u Istanbulu biti na nivou od 8:15 do 8:20 minuta. Očekujem da će na beogradskom mitingu uspeti da se nametne za seniorsku Balkanijadu. Potajno se nadam normi od 8:05 minuta za Prvenstvo Evrope u Beogradu, gde bi bio medju najmladldim učesnicima – naveo je Zuković.

Povezana vest:  Dudaš dodaje gas za EP 2017

Prvenstvo Balkana u dvorani održaće se 12. februara u Istanbulu.