ivana_spanovic_zastavaIvana Španović očekuje dobar rezultat na EP

 

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović rekla je danas da se nada da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Barseloni postaviti novi državni rekord u skoku udalj.

-Ovo je moja prva seniorska sezona i zaista nisam očekivala dobre rezultate. Skočila sam državni rekord, nadam se da ću u Barseloni biti na istom, odnosno još boljem nivou i skočiti novi državni rekord – rekla je svetska juniorska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović.

Povezana vest:  Bolt pobedio u trci na 300 metara u Ostravi

Prvi put u istoriji AK Vojvodina tri atletičara novosadskog kluba će učestvovati na Evropskom prvenstvu. Pored Španovićeve takmičiće se i desetobojci Mihail Dudaš i Igor Šarčević. Troje atletičara, predvođenih trenerom Goranom Obradovićem sutra ujutro putuje za Španiju.

Normu za Evropsko prvenstvo u Barseloni do danas je ispunilo 16 srpskih atletičara.

-Najbolji plasman na Evropskom prvenstvu očekujem od Ivane Španović. Ona se trenutno nalazi na osmom mestu na evropskim rang listama, ali rezultat potreban za medalju nije tako daleko i postoji velika šansa za borbu za odličje – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Bolt istrčao "stotku" u štafeti za 8.79 sekundi na mitingu u Filadelfiji

-Dudaš se trenutno nalazi na 13. poziciji na evropskim rang listama. Možemo očekivati plasman između petog i šestog mesta, ali ako trka na 1.500 metara bude bila odlučujuća, siguran sam da će pružiti 300 odsto – dodao je on.

Obradović je rekao da očekuje da će Šarčević izboriti plasman među 10 najboljih desetobojaca.

Povezana vest:  U subotu na Ušću kros „Merkurovi trkački dani”

-Šarčević je ispunio normu u poslednjem trenutku i nalazi se na 16. poziciii na rang listama. Nadam se da će u Barseloni skupiti dovoljno bodova za plasman među 10 najboljih desetobojaca Evrope – dodao je Obradović.

Evropsko prvenstvo u Barseloni održaće se od 26. jula do 1. avgusta.