amela_terzic_atletikaJuniori Srbije spremni za šampionat u Kanadi

 

Reprezentaciju Srbije će na juniorskom atletskom prvenstvu sveta, koje se od 20. do 25. jula održava u Monktonu (Kanada), predstavljati osmoro takmičara, najavio je danas Atletski savez Srbije (ASS) Prema odluci trenera juniorskog tima Mirjane Stojanović, Rifata Zilkića i Dragiše Đorđića na šampionatu će učestvovati Amela Terzić (1.500 metara), Marija Vučenović (koplje), Bojana Vuković (troskok), Marija Stambolić (800 metara), Nemanja Cerovac (1.500 metara), Emir Bekrić (400 prepone), Božidar Antunović (kugla) i Branko Pauković (koplje).

Povezana vest:  Emir Bekrić prvi na dvoranskom mitingu u Budimpešti

Predstavnici ASS su ocenili da će, za razliku od prošlog prvenstva kada je u Bidgošću Ivana Španović osvojila zlatnu, a Tatjana Jelača i Mihail Dudaš bronzane medalje, u Kanadi veliki uspeh za naše reprezentativce predstavljati ulazak u finale.

Na osnovu najboljih dosadašnjih rezultata najviše se očekuje od kuglaša Antunovića i Vučenović u bacanju koplja. Ostali predstavnici srpskog tima poručili su da su dobroj formi i da će potražiti svoju šansu za visok plasman i najbolja ostvarenja u karijeri.

Povezana vest:  Kolašinac spreman za SP u Sopotu

Prvog dana takmičenja, 20. jula, na atletsku pozornicu u Monktonu prva će izaći Stambolić u kvalifikacijama trke na 800 metara, sledi Vučenović (kvalifikacije, koplje), a potom na stazu od 1.500 metara izlazi Cerovac koji je oduševio hrabrim nastupom u Bidgošću.

Dan kasnije pred Vuković je najveći izazov u dosadašnjoj karijeri – borba za finale troskoka, a prolaz u elitno društvo potražiće i preponaš Bekrić, kuglaš Antunović i Pauković u bacanju koplja.

Povezana vest:  Policija našla doping-sredstva u sobama atletičara

U kvalifikacijama će poslednja (23. jula) nastupiti Terzić koja je konkurenciju u trci na 1.500 metra ocenila „jakom“, ali i najavila lični rekord.