Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je danas da je u dobroj formi i da spremno dočekuje državno prvenstvo i Svetsko prvenstvo u Londonu u avgustu. Kako je saopštio Atletski savez Srbije, najbolji srpski desetobojac je za vikend učestvovao na mitingu u Budimpešti, u četiri discipline.

-Takmičenje ovog vikenda proteklo je zaista i bolje nego što sam očekivao. Ovakva forma dva meseca pred Svetsko prvenstvo u Londonu obećava mnogo. Nijednu disciplinu nisam išao maksimalno, a ipak sam svaku započeo u sezoni najbolje do sada. To mi pokazuje da ću spreman dočekati državno prvenstvo sledećeg vikenda, gde ću se takodje takmičiti u četiri discipline – rekao je Dudaš.

U skoku s motkom Dudaš je ostvario rezultat od četiri metara i 80 centumetara, sa slabijom motkom od one kojom inače skače. Deonicu od 200 metara istrčao je za 22,15 sekundi, dok je u skoku u vis ostvario rezultat od 199 centimetara, uprkos problemu koji je imao sa odraznom levom nogom.

Povezana vest:  Popović: Stvaramo tim za EP u krosu u Beogradu

U bacanju kugle Dudaš je ostvario rezultat od 13 metara i 60 centimetara, prvi put sa rotacionom tehnikom. Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke održaće se 10. i 11. juna u Kruševcu. Svetsko prvenstvo održaće se od 4. do 13. avgusta u Londonu.