Reprezentativac Srbije u atletici Milan Ristić rekao je večeras da je razočaran što nije uspeo da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Londonu u trci na 110 metara s preponama, kao i da ga je Rus Sergej Šubenkov gurnuo tokom kvalifikacija i da zato nije završio trku.

„Kada sam počeo da ubrzavam na petoj preponi, tu me je udario Šubenkov iz staze do mene prvi put, onda je došlo do promene brzine gde sam ja ubrzao još više i došao rame uz rame s njim. ;Na snimku se vidi kako čisto trčimo obojica i kada sam ga stigao one se tu malo više otvorio i udario me u grudi, što je kasnije mene koštalo gubljenja brzine i balansa u toku trčanja. Jedino što sam mogao da uradim, jeste da stanem da ne bih rizikovao povredu, ali kasno je bilo da se nešto ispravlja, jer su me do tog trenutka već svi stigli“, rekao je Ristić za agenciju Beta.

Povezana vest:  Bolt se vratio na stazu, najbrži u Londonu

Srpski preponaš je rekao da se na snimku vidi da ga je Šubenkov udario u grudi u njegovoj stazi, što je po pravilima zabranjeno.

„Kada smo otišli da pogledamo snimak posle te prve verbalne žalbe, videli smo kontakt na preponi u mojoj stazi, što je po pravilima zabranjeno. Rekli su da to nije uzrok mog pada i gubljenja balansa, pa je prva žalba odbijena. Onda smo popunili pismenu žalbu i da to izađe pred porotu, pa da oni odlučuju o tome. Oni su se vratili sa odlukom da takmičar koji me je udarao prođe dalje i ne bude diskvalifikovan, mislim da je tu malo politike ušlo u takmičarski duh i pravila, jer je to takmičar iz banovine Rusije, svetski šampion s prošlog prvenstva. Mislim da su tu malo progledali kroz prste. Ja sam diskvalifikovan ostao, a on prošao dalje“, rekao je Ristić.

Povezana vest:  Pauel otkazao učešće na mitingu Dijamantske lige

Državni rekorder na 110 metara s preponama dodao je da je bio u potpunosti spreman za ovo prvenstvo. ;

„Trka je bila odlična, ovo je ono za šta sam se spremao cele godine i zato nisam trčao previše trka da se ne bih trošio pred ovo ovde. Spreman sam što se može videti sa snimka, odlično se osećam, bez ikakvih tegoba. Veliko razočarenje i mislim da vredim mnogo više“, rekao je Ristić. ;

Povezana vest:  Kamp atletskih nada