mihail_dudas_atletikaEP BARSELONA

Danas na terenu petoro Orlova, Jelača srećna

 

Na evropskom prvenstvu u atletici u Barseloni danas na terenu će se naći petoro srpskih atletičara. Već od 10:00 časova počinje desetoboj gde nastupaju Mihail Dudaš i Igor Šarčević.

Od 18:30 u finalu bacanja diska na teren izlazi Dragana Tomašević a Ivana Španović skače u finalu EP od 20:00. Od 20:50 na programu je polufinalna trka na 1.500m, gde Srbiju predstavlja Goran Nava.

Finale u bacanju koplja, gde je na spisku I Tatjana Jelača je na programu u četvrtak od 20:40.

Povezana vest:  Bubka i Kou jedini kandidati za predsednika IAAF

Juniorska šampionka Evrope, Tatjana Jelača sjajnim hicem u trećoj seriji, i rezultatom 56,89m Srbiji donela treće finale. U 20.30h na stadionu Montjuic počelo je bacanje koplja u ženskoj konkurenciji, gde je Srbiju predstavljala državna rekorderka Tatjana Jelača. Jelača je u Barselonu došla kao jedna od najmlađih učesnica, i pre samog početka takmičenja imala 19 rezultat. Norma za ulazak u finale bila je 59,50m i samo tri takmičarke iz prve kvalifikacione grupe su ispunile normu. Jelača je takmičila u drugoj kvalifikacionoj grupi. U prvom hicu zabeležila je 53,64m, u drugoj seriji 52,07m, a poslednji hitac 56,89m odveo ju je u finale Evropskog prvenstva. Jelača se u finale plasirala sa devetim rezultatom, a uspela je da pobedi jednu od njenih glavnih rivalki Viru Rebrik iz Ukrajine, juniorsku prvakinju sveta iz Bidgošća 2009.godine.

Povezana vest:  15 medalja za Srbiju na Balkanskim Igrama

-Zaista sam srećna, nisam očekivala ovakav uspeh. Sa mojim ovogodišnjem rezultatom zauzimala sam 19.mesto na evropskim tablicama. Jak vetar smetao je mnogim takmičarkama večeras, i moram da istaknem da mi je veliku pomoć pružila iskusna slovenačka atletičarka Martina Ratej. Ona me je savetovala i koje koplje da bacam i na šta treba da se fokusiram, jer komunikacija sa trenerom nije bila moguće zbog gromoglasne publike. Na kraju, kako ja to već umem u trećoj seriji pala je I odlučujuća daljina i eto mene u finalu Evropskog šampionata – nije krila radost Tatjana Jelača.

Povezana vest:  Perek predvodi atletiku Gvadelupea