logo_barselona_ep_2010_atletikaEP BARSELONA

 

Šarčević zauzeo deveto mesto u desetoboju

 

Srpski atletičar Igor Šarčević postigao je veliki uspeh osvojivši deveto mesto u desetoboju na prvenstvu Evrope u Barseloni. Šarčević je takmičenje završio sa ukupno 7.995 bodova. Poslednjeg takmičarskog dana pretrčao je 110 metara prepone u vremenu ličnog rekorda – 14.32, u bacanju diska je imao hitac od 39,69 metara, u skoku motkom visinu od 5,05 metara, u bacanju koplja daljinu od 55,23 metra i na 1.500 metara rezultat od 4:42,41 minuta.

Povezana vest:  Čuveni Pol Tergat promoter 32. Beogradskog maratona

-Ispunio sam ono čemu sam se nadao, a to je plasman među deset najboljih desetobojaca Evrope. Bila je odlična atmosfera na takmičenju i zaista mogu da budem srećan. Verujem da uskoro mogu da pređem i magičnu granicu od 8.000 bodova – izjavio je Šarčević, dodajući da mu je izuzetno žao što je naš drugi desetobojac Mihail Dudaš morao da prekine takmičenje zbog povrede.

Povezana vest:  Igor Šarčević juri vizu za London

Ranije danas Dudaš je u disciplini skok motkom ozbiljno povredio stopalo prilikom doskoka u kutiju, pa je zajedno sa fizioterapeutom Brankom Penićem prebačen u bolnicu.

Zlatnu medalju u desetoboju osvojio je Francuz Roman Baras rezultatom 8.453 boda, srebrnu Holanđanin Elko Sitnikolas sa 8.436, a bronzanu Belorus Andrej Kraučanka sa 8.370.