asmir_kolasinac_marakana_pozEP BARSELONA

Završeno prvenstvo Evrope u atletici

 

U Barseloni je sinoć završeno jubilarno 20. prvenstvo Evrope u atletici, na kojem je u proteklih šest dana učestvovalo više od 1.600 takmičara iz 50 kontinentalnih država. Srbiju je na šampionatu predstavljalo 12 atletičara i atletičarki, koji su uglavnom ispunili očekivanja. Boje naše zemlje branili su Goran Nava, Asmir Kolašinac, Milan Jotanović, Predrag Filipović, Mihail Dudaš, Igor Šarčević, Marina Munćan, Olivera Jevtić, Dragana Tomašević, Tatjana Jelača, Ivana Španović i Jelena Jotanović.

Povezana vest:  Karl Luis: Beograde hvala i bravo

Najznačajnije rezultate ostvarili su Šarčević u desetoboju (deveto mesto), Tomašević u bacanju diska (šesta u finalu), Jevtić u maratonu (šesto mesto), Španović u skoku u dalj (osma u finalu), Kolašinac u bacanju kugle (deveti u finalu), Jelača u bacanju koplja (12. u finalu), Nava na 1.500 metara (12. u finalu) i Filipović (15. na 50 km hodanjem). Drugi naš desetobojac, Mihail Dudaš, morao je zbog povrede da prekine takmičenje, dok Milan Jotanović (kugla), Jelena Jotanović (100 m prepone) i Marina Munćan (1.500 metara) nisu uspeli da se probiju u finale u svojim disciplinama.

Povezana vest:  Francuski sprinter Kristof Lemetr najbolji u Evropi u 2010.

Na evropskoj atletskoj smotri najuspešniji su bili reprezentativci Rusije, koji su osvojili 24 medalje – deset zlatnih, šest srebrnih i osam bronzanih. Britanci su osvojili 19 odličja, a Francuzi jedno manje.