amela_terzic_atletikaPetrović i Terzić pobednici 11. Ramazanske ulične trke

 

Atletičar užičke Mladosti Mirko Petrović i Novopazarka Amela Terzić pobednici su 11. Ramazanske ulične trke koja je održana večeras u Novom Pazaru. Petović je do svoje treće pobede na ovoj trci, na stazi dužine 2.500 metara, došao u vremenu od 7 minuta, 10 sekundi i 40 stotinki, ubedljivo trijumfovavši u konkurenciji 27 atletičara.

Drugi je kroz cilj prošao njegov klupski drug Nemanja Cerovac koji je zabeležio vreme od 7 minuta, 12 sekundi i 80 stotinki, dok je prošlogodišnji šampion Velimir Bojovića iz Kosova Polja bio treći sa 7 minuta, 17 sekundi i 20 stotinki.

Povezana vest:  Asmir Kolašinac bez finala

-Drago mi je što sam pobedio u Novom Pazaru posle pet godina. Došao sam na trku posleg kraćeg odmora, nisam znao koliko sam spreman, pa sam zato krenuo snažno od starta, što se ispostavilo kao dobro rešenje – rekao je Petrović radiju Sto plus.

Žensku trku, u konkurenciji 16 takmičarki, ubedljivo je dobila novopazarska atletičarka Amela Terzić, koja je prošlogodišnju titulu odbranila istrčavši stazu od 1.250 metara za 3 minuta, 47 sekundi i 80 stotinki.

Povezana vest:  Kolašinac spreman za SP u Sopotu

Nikšićanka Slađana Perunović je bila druga zaostavši za pobednicom 8,7 sekundi, dok je trećeplasirana Kenijka s bosansko-hercegovačkim pasošem Lusija Kimani, članica banjalučkog Borca, za Terzićevom kasnila 11,6 sekundi.

-Imam priliku da samo jednom godišnje trčim u svom gradu i zato je pobeda pred domaćom publikom najdraža. Puno mi je značila podrška porodice i prijatelja, a velike zasluge za sve moje rezultate ima trener Rifat Zilikić – rekla je Terzićeva čiju je pobedu pozdravilo više od 1.000 gledalaca.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Rusije: Reforimisaćemo Atletski savez

Organizator 11. Ramazanske ulične trke bio je Atletski klub Novi Pazar, a pokrovitelj grad Novi Pazar.