usein_bolt_111Bolt propuštanjem ostatka sezone izgubio oko milion dolara
Preuranjenim završetkom sezone, na šta ga je naterala povreda leđa, najbolji svetski atletičar Usein Bolt ostaće bez više od 600.000 američkih dolara.
Jamajčanin je posle poraza na 100 metara od Tajsona Geja u Stokholmu objavio kako se ove sezone više neće takmičiti budući da mu je nemački lekar Hans Muler-Volfart preporučio odmor.
Do kraja sezone je Bolt trebao da nastupi na mitinzima Dijamantske lige u Cirihu gde je trebao da trči u štafeti,i u Briselu gde bi imao prilike da uzvrati Geju. Poznato je da Bolt samo za pojavljivanje dobija minimalno 300.000 dolara, a tu nisu uračunati razni bonusi.
Jasno je, dakle, da je svetski rekorder na 100 i 200 metara izgubio najmanje 600.000 dolara, ali uz razne dodatke ugovorima i nagrade za ostvarene rezulatate, taj se iznos verovatno penje i blizu miliona.
-Radi se definitivno o finansijskom gubitku i ozbiljnom iznosu. Ali, Bolt je dobro plaćen i premda je sada izgubio novac, očekujem da će to uskoro nadoknaditi – rekao je jedan od njegovih menadžera Norman Peart.
Bolt definitivno zbog propuštanja Ciriha i Briselu neće završiti na prosjačkom štapu budući da je ove godine, procenjuje se, samo za pojavljivanja na mitinzima zaradio oko 1.8 miliona dolara. A kad se tome još dodaju bonusi i nagrade.
Povezana vest:  Jelača, Tomašević i Kolašinac spremni za Kup Evrope