Sandra-Raickovic-troskok-resOI MLADI, SINGAPUR

 

Jedan dobar skok dovoljan za finale

 

Troskokom od 12,30 metara Sandra Raičković se plasirala u nedeljno finale, zajedno sa još šest atletičarki.

Atletičarka Crvene zvezde i učenica Sportske gimnazije iz Beograda u kvalifikacijama na stadionu „Bišan” u Singapuru izvela je samo jedn ispravan skok – prvi. Preskočila je 12,30 metara, samo 22 manje od ličnog rekorda što je za prepodnevno takmičenje dobar odnos, i ispostavilo se da je to dovoljno za mesto u finalu. U tri ostala prestupila je, au trećem pokušaju uz mali prestup preletela je preko 12,50…

Povezana vest:  EP BARSELONA, Olivera Jevtić zadovoljna i rezultatom i plasmanom

U kvalifikacijama učestvovalo je 13 atletičarki, jer se Južnoafrikanka De Roča nije pojavila na stadionu, a u finalu je bilo mesta za sedam najuspešnijih. Reprezentatika Srbije imala je 11 rezultat po vrednosti, ali to je bio rezultat s početka sezone. Verovala je da će se plasirati u finale jer sada „mnogo više” vredi.

Na kraju kvalifikacija iako je imala samo jedan ispravan skok sačuvala je sedmo mesto, poslednje koje je vodilo u finale, nadmašivši četiri atletičarke koje imaju bolji lični rekord i prebrinula najvažniju brigu.

Povezana vest:  Bekrić: Biću u vrhunskoj formi i u Londonu

– Razvačila sam se, bila sam teška, nedovoljno živahna ali najvažnije je da sam ušla u finale. Zadovoljna sam, finale je za četiri dana i biće sve u redu – rekla je Sandra Raičković posle kvalifikacija.

Najbolji rezultat imala je Šveđanka Sanja sa 13,21, čiji je lični rekord 13,37, Francuskinja Gale je „troskočila” 12,92, Ukrajinka Aleksandrova 12,49, Jamajčanka Farkarson 12,40, Hrvatica Ikić 12,37, Uzbekistanka Bikova 12,33 i , sedma, Sandra Raičković 12,30.

Povezana vest:  Šebrle promoter Beogradske trke kroz istoriju