Sandra-Raickovic-troskok-resOI MLADI, SINGAPUR
Sandra Raičković spremna za finale
Sutra u prepodnevnom programu na stadionu „Bišan” u Singapuru održaće se finale u troskoku u kadetskoj konkurenciji u kojem učestvuje i Sandra Raičković.
Reprezentativka Srbije je obezbedila finale skokom od 12,30 metara. Lični rekord iz Moskve, sa evropskih kvalifikacija za Singapur, joj je 12,52 metra i u konkurenciji 8 po vrednosti je sedmi.
Dakle, u finalu ne skače sedam troskokašica, kako je najavljeno, jer se pravilo „50 odsto takmičarki” ne odnosi na skokove, već za trčanje na srednjim prugama.
Atletičarka Crvene zvezde Sandra Raičković i njen trenber Ljubiša Stevanović najavili su da bi Sandra u finalu mogla i do novog ličnog rekorda i da bi za sobom mogla da ostavi bar dve tri takmičarke.
Sandrine protivnice u finalu, u kojem svaka atletičarka ima pravo na četiri (tro)skoka, su Šveđanka Hadidžatu Sanja (lični rekord 13,37), Francuskinja Sohna Gale (13,34), Ukrajinka Gana Aleksandrova (13,09), Hrvatica Ines Ikić (12,70), Uzbekistanka Anastazja Bajkova (12,57), Jamajčanka Ročel Farkarson (12,54) i Španjolka Arijadna Ramos (12,44). Dakle, ako postigne novi lični rekord učenica sportske gimnazije iz Beograda može da ostvari zapažen plasman.
Povezana vest:  Jagodina dobija novu atletsku stazu