Sandra-Raickovic-troskok-resOI MLADI, SINGAPUR
Povreda Sandre Raičković u finalu
Zbog bola u zadnjoj loži leve nove reprezentativka Srbije nije uspela da izvede ispravan troskok pa je, nažalost, ostala bez rezultata i plasmana u finalu, a njene nevolje počele su još juče kada je dobila visoku temeperaturu, od 39 stepeni, ali nije htela da odustane od finala.
Atletičarka Crvene zvezde očekivala je da će u finalu nadmašiti lični rekord (12,52 m) što bi joj donelo zapažen rezultat na Olimpijskim igrama mladih i nije htela da propusti ovu priliku. Međutim, zaustavila ju je povreda.
– Sandra je osteli bol u zadnjoj loži i posle intervencije našeg lekara Gorana Vasića odlučili smo da odustane. Izgleda, da je u piatanju istegnuće mišića, a ne i pucanje, pa nismo želeli da se naprezanjem povreda pogorša  – rekao je trener Ljubiša Stevanović.
Planirani skok od preko 12,52 m doneo bi Sandri dobar plasman
Pobedila je s novim ličnim rekordom crnoputa Šveđanka Hadidžatu Sanja (13,56 m) ispred, takođe crnopute, Francuskinje Sohne Gale (13,04), a bronzana medalja pripala je Ukrajinki Gani Aleksandrovoj za troskok od 12,64. Četvrta je bila sa 12,57 m Jamajčanka Ročel Farkarson, peta Hrvatica Ines Ikić sa 12,54, šesta Španjolka Arijadna Ramos sa 12,43 i sedma Uzbekistanka Anastazja Bajkova sa 12,39.
Povezana vest:  Mihail Dudaš uz lični rekord zauzeo 11.mesto u Gotzisu