ministarka_samardzic_markovicEvropska konvencija dobra prilika za razvoj srpske atletike

 

Evropska atletska konvencija u Beogradu biće veliki podstrek za razvoj tog sporta u Srbiji, ali i šansa da predstavnici srpske atletike pojačaju svoj uticaj u važnim evropskim forumima, ocenili su danas ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

-Ministarstvo je u svojoj strategiji za razvoj sporta imalo u vidu ovakve i slične događaje. Pored dobre organizacije, cilj je i da se izborimo za što više delegata iz Srbije u svim telima. Važno je da imamo ljude tamo gde se odlučuje – kazala je na konferenciji za novinare Samardžić-Markovićeva, koja je na čelu organizacionog tima konvencije u Beogradu.

Povezana vest:  Kros serija RTS-a počinje 18. septembra

Na konvenciju u glavnom gradu Srbije, koja se održava od 14. do 16. oktobra, doputovaće i veliki broj legendarnih evropskih, ali i svetskih atletičara.

-Država će uvek da podržava ovakve događaje. Velika je čast što će u Beograd doći takve veličine kao što su Sergej Bubka, Havijer Sotomajor, Gabrijela Sabo i Sebastijan Kou – kazala je ona.

Povezana vest:  Amela Terzić: Cilj u Cirihu je finale

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao je da će konvenciji prisustvovati više od 300 zvaničnika iz 50 zemalja.

-Održaćemo niz sastanaka, a jedna od najvažnijih biće onaj na kome će biti donet takmičarski kalendar za sledeću godinu. Trebalo bi da iskoristimo konvenciju za rast i razvoj našeg saveza, ali i promociju svojih kandidata za važna tela u evropskoj atletici – istakao je Jevrosimović.

Povezana vest:  Jusein Bolt rekao zbogom atletici

Gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević kazao je da mu je drago što će Beograd biti domaćin velikog atletskog događaja i ponovio da se planira izgradnja hale za atletiku.

-Ta dvorana biće od izuzetnog značaja za budućnost srpske atletike. Nadam se da će to biti osnova za nove uspehe. Verujem i da će Beograd biti dobar domaćin ove konvencije – zaključio je Kovačević.