blancavlasicVlašićeva zadovoljna nagradom za najbolju atletičarku

 

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić rekla je večeras da je nagradu za najbolju atletičarku Evrope u ovoj godini zaslužila dobrim radom i najavila veliku borbu za osvajanje svoje treće zlatne medalje na svetskom prvenstvu.

-Ova nagrada je ludilo. Skok u vis je evropska diciplina i to je za mene veliko priznanje. To znači da u kontinuitetu radim dobro. Nadam se da ću jednog dana moći da kažem da sam imala 15 godina uspešne karijere – rekla je Vlašićeva.

Povezana vest:  Tejlor najbolji u troskoku

Vlašićeva će na večerašnjoj svečanosti u Beogradu dobiti nagradu za najbolju atletičarku Evrope u ovoj godini. Ona je treća atletičarka koja će to priznanje osvojiti dva puta, a prethodno je do priznanja došla 2007. godine.

Na pitanje o planovima za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu Vlašićeva je rekla da želi da osvoji zlato, ali da nema samo jedan cilj, jer pre svega želi da svake godine napreduje.

Povezana vest:  Telekom Srbija i ASS zajedno još godinu dana

Ona je istakla da želi da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu sledeće godine.

-Želim da budem bolja nego prošle godine. Nikada se ne fokusiram samo na jedan cilj nego na napredak. Sada mi predstoje pripreme za Svetsko prvenstvo sledeće godine. Bolje da ništa ne planiram. Bilo bi sjajno da osvojim zlato, treće na SP u kontinuitetu, što do sada niko nije uradio – rekla je hrvatska atletičarka za Betu.

Povezana vest:  Još jedna medalja za srpsku atletiku, bronzana Marija Vučenović

Vlašićeva je dodala da se lepo provela u glavnom gradu Srbije.

-Baš sam srećna što sam na opušteniji način mogla da upoznam Beograd. Na odmoru sam do ponedeljka, došla sam sa prijateljicom automobilom, što smo odavno planirale. Grad me je oduševio, ljudi su ljubazni, normalni, lepo se ophode prema meni – rekla je ona.