brzim_korakom_logoDržavni reprezentativci u brzom hodanju u Kragujevcu

 

Državni reprezentativci u brzom hodanju, blizanci Predrag i Nenad Filipović (32) i juniorski reprezentativac Danijel Mladenović (22), posetili su danas Kragujevac u okviru sportsko-humanitarne akcije „Brzim korakom kroz Srbiju 2010“.

Akciju čiji je cilj prikupljanje pomoći za decu i odrasle sa posebnim potrebama, atletičari su zapoceli u Pre ševu u ponedeljak, 18. oktobra, a u planu je da prepe šače brzim hodom 600 kilometara i stignu na cilj, u Suboticu, 31. oktobra.

Povezana vest:  Strahinja Jovančević leteo do evropske bronze i nacionalnog rekorda

-Na putu kroz Srbiju obilazimo ustanove za zbrinjavanje dece i odraslih sa posebnim potrebama i poku šavamo da zainteresujemo  što veći broj donatora za pružanje materijalne pomoći – rekao je Nenad Filipović koji je Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama u Pekingu.

On je dodao da su atleticari do sada obi šli dom u Kulinama, manastir Sveta Petka, a danas su posetili i Dom za zbrinajavnje odraslih „Male Pčelice“ u Kragujevcu.

Povezana vest:  Drugog dana finala Kupa Srbije zabeleženi odlični rezultati

Prema Nenadovim rečima, humanitarna akcija je prvi takav poduhvat u Evropi i u planu je nastavak misije organizovanjem dvomesečnog pe šačenja kroz 10 evropskih zemalja, od Atine do Osla.

Nenadov brat blizanac Predrag rekao je novinarima da put nije lak, dnevno se prepe šači od 40 do 50 kilometara ali da se napori lak še podnose kada se ima u vidu humani cilj akcije.

Povezana vest:  Predsednik Nikolić na EP u krosu

Za tročlani tim brzohodača danas je organizovan prijem u Gradskoj turističkoj organizaciji „Kragujevac“ čiji su im predstavnici poželeli uspe šan zavr šetak humanitarne akcije