marion_jonesMerion Džons: Mislila sam da neću preživeti samicu

 

Osramoćena američka atletičarka Merion Džons, na čiju je karijeru pala trajna mrlja nakon priznanja da je uzimala doping, još je jednom priznala da joj je žao.

Ne toliko zbog samog korištenja zabranjenih sredstava koliko zbog laganja federalnim istražiteljima koji su radili na slučaju dopinga u profesionalnom sportu.

Upravo je zbog toga laganja, kao i zbog svoje uloge u slučaju pronevere novca, završila u zatvoru na šest meseci tokom 2008. godine.

-S jedne strane bih volela da mogu da se vratim u prošlost i promenim neke stvari, ali s druge strane, u tom slučaju ne bih bila ono što sam danas, osoba na koju sam sama ponosna – rekla je 35-godišnja Džons u intervjuu povodom izlaska knjige „On the Right Track“, biografije koju je o njoj napisala Megi Grinvud-Robinson.

Povezana vest:  CAS oslobodio Kembel-Braun optužbe za doping

Sportistkinja koja je obležila Olimpijske igre u Sidneju s pet medalja, koja su joj kasnije oduzeta, ističe kako su joj danas prioriteti, ciljevi te način na koji definiše uspeh i donosi odluke, sasvim drugačiji nego pre.

-Moja priča je jedinstvena. U prvom delu svog života, svog puta, dosegla sam vrhunac karijere, potpuno javne karijere, da bih onda donela odluku koja me koštala svega toga – dodala je Džons.

Povezana vest:  Emir Bekrić novi državni rekorder

Spomenuta biografija koja je danas puštena u prodaju, delom se temelji na pismima koja je Merion iz zatvora pisala svome suprugu Obadeleu Tompsonu, također bivšem atletičaru. Svakako je najupečatljiviji deo u kojem piše o jedno ipo mesečnom boravku u samici u kojoj je završila nakon tuče s cimerkom iz ćelije.

-To su verovatno bili najgori dani u mom životu. U nekim sam trenucima mislila da neću moći dalje, pitala sam se kako ću preživeti do sutra – rekla je Džons.

Povezana vest:  Kolašinac: Moglo je bolje, nisam do kraja zadovoljan 2014.

Bivša atletičarka, koja je prošle sezone igrala u košarkaškoj WNBA ligi za Tulsu, u knjizi je opisala mnoge depresivne detalje svojih zatvorskih dana, od toga kako su njene sustanarke upotrebljavale iskorištene role toalet-papira kao svojevrsni telefon do toga kako je lancima bila vezana za sedište u avionu kojim je bila transportovana iz jednog zatvora u drugi.