Sremska Mitrovica atletski grad

 

slobodan_brankovic_gensek_atletikaGeneralni sekretar ASS Slobodan Branković posetio je u petak 8. januara jedini srpski atletski grad Sremsku Mitrovicu i tom prilikom bio gost gradonačelnika gospodina Branislava Nedimovića. Poznato je da grad Sremska Mitrovica dosta ulaže u razvoj atletskog sporta, a jedna od činjenica koja najviše govori u prilog tome jeste da je Sremska Mitrovica jedini grad u Srbiji koji poseduje  stadion namenjen samo kraljici sporta. Razgovor koji je generalni sekretar Branković obavio sa gradonačelnikom Nedimovićem upravo je za cilj imao nastavak do sada vrlo uspešne saradnje ASS i grada Sremska Mitrovica.

Povezana vest:  Španac Fernandes suspendovan na dve godine

-Teme sastanka su bile finansiranje vrhunskih takmičara iz dva atletska kluba  „Srem“ i „Sirmijum“ i statusa trenera iz Sremske Mitrovice, odnosno učestvovanje u realizaciji njihovih programa. Dogovorena je konkretna saradnja između ASS i Grada, gde će Grad odvojiti  namenska sredstva za Draganu Tomašević, Mariju Vučenović, Miodraga Đukića, Samac Vedrana, Umetić Bojana i dva trenera Danila Krtinića i Đorđić Dragišu. Ovo je pravi primer kako jedan grad učestvuje u realizaciji programa svojih najboljih atletičara u saradnji sa ASS. Nadam se da će ovakav vid saradnje uspostaviti i sa ostalim gradovima širom Srbije – istakao je generalni sekretar ASS.

Povezana vest:  Kenijka Rita Džepto pobednica Bostonskog maratona

O uspostavljenoj saradnji sa ASS prvi čovek Sremske Mitrovice istakao je:

-Upravo je ova saradnja sa ASS ono što je tražio grad Sremska Mitrovica sve vreme. Za najbolje se uvek moraju pronaći sredstva i mogućnosti za pružanje pomoći, a ovaj način saradnje koji je predložio ASS je najbolje rešenje za nas i mlade atletičare i njihove trenere. Grad Sremska Mitrovica će uvek stajati iza najboljih.