Samo nekoliko meseci nakon povrede, srpska atletičarka Amela Terzić istrčala je novi državni rekord u trci na 1500m koji sada iznosi 4:08,48! Ona je dan nakon Balkanijade trčala na Mitingu u Istanbulu i ostvarila ovaj fantastičan rezultat.

Odmah na samom startu Amela se sa grupom od 4 devojke odvojila od ostalih. Tempo trke bio je jak sve vreme, ali prava drama usledila je u završnici trke, kada je poslednjih 50m odlučivalo o pobedniku. Amela nije popustila i to joj je donelo još jednu zlatnu medalju i rekord Srbije.

Povezana vest:  Španović i Bekrić predvode srpske atleričare na EP

„Zaista nisam očekivala ovako dobar rezultat, posle teške povrede koju sam imala. Jurila sam prvo mesto, medjutim kad sam videla rezultat bila sam pozitivno iznenadjena. Zahvalila bi se Atletskom savezu Srbije na velikoj podršci koju su mi pružili tokom moje faze oporavke i što su verovali u mene“, rekla je Terzićeva.

Najbolji rezultat i zlatnu medalju osvojio je i Elzan Bibić u trci na 3000m rezultatom 7:55,14.

Povezana vest:  PRVE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH, Treća nada finale Sandre Raičković

„Prezadovoljan sam trkom. Ovo je moj licni rekord u dvorani i još jedan dokaz da sam u odlicnoj formi. Sada me očekuje EP u Glazgovu. Zahvalio bi se Atletskom savezu Srbije i Atletskom klubu Novi Pazar“, rekao je Bibić.

Ostali rezultati:

Anja Lukić 60m prepone, 8,34s (III mesto)

Ivana Petković 60m prepone, 8,58s (7.mesto)

Milica Emini 60m prepone, 8,69s (8.mesto)

Povezana vest:  Ivanin pohod na treći dijamantski trofej počinje sutra na mitingu u Štokholmu

Aleksa kijanovic  6.82s, (IV mesto)

Maja Ćirić 400m, 54.05s (IV mesto)