Srpski atletičar, Strahinja Jovančević ostvario je neverovatan uspeh na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu.

On je osvojio bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj koji sad iznosi 8.03 metara. Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m).

Strahinja je imao sjajnu seriju skokova, čak pet ispravnih i samo jedan prestup. Iako je njegov rezultat bio osmi u finalu, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske bronze. Skokovi po serijama: 7.79m, 7.76m, 7.66m, X, 8.03m, 7.75m.

Povezana vest:  Bivša olimpijska šampionka Tija Elebo se povlači

Već nakon prve serije, Strahinja je obezbedio svoje mesto u borbi za medalju. Pred petu seriju, kada je skočio najdalje, on je spao na petu poziciju, što mu je dalo dodatni vetar u ledja da skoči što dalje. I u tome je uspeo. Leteo je do novog državnog rekorda i prve medalje za Srbiju na ovom šampionatu.

Povezana vest:  Devetoro atletičara suspendovano pred Olimpijske igre

„Zaista se osećam presrećno. Ne znam ni šta bih rekao…osim da sam svih ovih godina jako puno verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi i tek ću praviti velike stvari“, rekao je Strahinja.

Prvo mesto zauzeo je Tentoglou Miltiadis iz Grčke rezultatom 8.38m, dok je treći bio Nilsson Montler Thobias iz Švedske sa 8.17m.

Povezana vest:  Isinbajeva učestvuje na tri takmičenja pre OI