atletika_nogePoznati delegati EA za Ekipno prvenstvo Evrope 2011 u Novom Sadu

 

Posle vrlo uspešne takmičarske, ali i organizacione atletske sezone, Atletski savez Srbije nastavlja da uživa poverenje Evropske federacije u organizaciji međunarodnih takmičenja. U godini na izmaku bili smo domaćini Evropskog ekipnog prvenstva II liga u Beogradu, kao i Evropske atletske konvencije u sklopu koje je organizovano i proglašenje najboljih atletičara Evrope za 2010.godinu.

Povezana vest:  Španović: Žao mi je što nisam uspela da skočim sedam metara

U narednoj godini domaćini smo Prvenstva Balkana u krosu, Prvenstva Balkana u planinskom trčanju, ali i Ekipnog prvenstva Evrope II Liga koje se održava u Novom Sadu 18/19.juna 2011.godine.

-Evropska Atletika je danas saopštila imena delegata koji će biti zaduženi ispred EA da nadgledaju i učestvuju u organizaciji ekipnog prvenstva Evrope. Predvodi ih član saveta EA Rus Vadim Zelichenok, tehnički delegat dolazi iz Portugalije Samuel Lopes, doping delegat je Lucienne Attard, dok se u vrhovnoj sudijskoj komisiji  nalaze tri člana Sabine Hecker –Nemačka, Andreas Gogas – Grčka i Gyorgy Smoczer –Mađarska.

Povezana vest:  Beograd „punom parom" ka Evropskom prvenstvu u dvorani

U Novom Sadu nastupiće reprezentacije osam zemalja Evrope. Naši atletičari boriće se sa predstavnicima Austrije, Bugarske, Danske, Estonije, Letonije, Litvanije i Slovačke“ istakao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.