Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović propustiće Svetsko prvenstvo u Dohi zbog povrede na mitingu u Berlinu.

Posle medicinskih pregleda potvrđeno je da Španovićeva neće učestvovati ni u finalu Dijamantske lige, takmičenje koje je osvajala dva puta, ali ni u Kataru krajem ovog meseca.

„Povreda se desila neočekivano i bez obzira na ozbiljnost, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao sto je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na Evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Oiimpijske Igre u Tokiju“, rekla je Španović.

Povezana vest:  Elzan Bibić do novog državnog rekorda

Doktor Jovan Ðurović objasnio je da je potrebno između tri i pet nedelja da se mišić regeneriše i ojača i da zato Španović ne sme da ide u Dohu.

„Ivana će se u narednom priodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu“, izjavio je Ðurović.

Trener Goran Obradović podsetio je da je Ivana ove godine ispunila cilj odbranom trofeja evropske dvoranske šampionke.

Povezana vest:  Srbija domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. Godine

„Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, Svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra, i fizički i psihički biti spremna za nove, olimpijske izazove“, zaključio je Obradović.

Svetsko prvenstvo u Dohi održava se od 27. septembra do 6. oktobra.