U subotu 21.09.2019. godine na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradskog maratona, biće održana Ženska trka sa oko 1.000 učesnica kao manifestaciona i elitna međunarodna atletska trka oko jezera (7,7km), posvećena isključivo pripadnicama ženskog pola.

Uz lepu učesničku majcu i broj sa čipom, sve učesnice koje završe trku dobiće medalju, okrepu i posebne poklone sponzora. Za sve učesnice i goste pripremljen je i muzički program, kao i nagradno izvlačenje posebnih poklona partnera ovog događaja.

Povezana vest:  Ristić se sprema za leto

Ženska trka je, inače, jedini masovni, ne samo sportski događaj u našem gradu, posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola.

„Beogradski maraton, već više od tri decenije promoviše i razvija trkački pokret u Srbji i regionu i izuzetno nam je drago da smo posle osam godina pauze obnovili Žensku trku i da ćemo je u subotu na Adi Ciganliji organizovati 14. put. Ženska trka je izuzetno značajan događaj i za Beogradski maraton i za kompletnu trkačku zajednicu, jer promoviše i razvija trčanje i fizičku aktivnost kao pokret zdravlja u ženskoj populaciji svih uzrasnih kategorija“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Emir Bekrić: Spreman sam za Moskvu

„Ovo je za nas, iz Beogradskog maratona, prilika da se zahvalimo domaćinima i saradnicima iz JP Ada Ciganlija na naporima da zajednički organizujemo kvalitetnu manifestaciju, kao i partnerima koji su podržali ovaj događaj“ – zaključio je Nikolić.

Ovde možete pogledati fotografije sa prethodnih događaja: LINK