kzn_decembar_2010 (2)Jevrosimović: Dve medalju na kraju godine niko nije sanjao

 

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je danas povodom osvajanja dve srebrne medalja na Evropskom prvenstvu u krosu „da niko nije mogao da sanja lepši kraj godine“. Atletičarka Amela Terzić i Nemanja Cerović osvojili su prošlog vikenda u Albufeiri na EP u krosu dve srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji.

-Ovo je veliki uspeh za Atletski savez, ali i za atletiku u Srbiji. Čestitam Nemanji i Ameli na hrabroj borbi. Doneli su medalje sa jednog od najmasovnijih takmičenja – rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Američke atletičarke osvojile zlato u štafeti 4x400 m

On im je poželeo još medalja i ocenio da će se Atletski savez Srbije sa njima još ponositi. Mlada atletičarka Amela Terzić istakla je da joj je drago što je Srbiji donela veliki uspeh.

-Nismo trčali samo za sebe nego i za državu. Drago mi je što smo posle problema sa povredama i svakakvim preprekama uspeli da osvojimo drugo mesto – rekla je Terzićeva.

Povezana vest:  Branković: Prijem Kosova u IAAF apsurd

Atletičar Namanja Cerović objasnio je da nisu imali problema samo sa povredama, već i sa prehladama.

-Branili smo sjajne boje naše države. Dali smo izuzetan doprinos državi sa dva osvojena srebra – dodao je Cerović.

Trener Rifat Zilkić naglasio je da su atletičari otišli bez „velike pompe“ na Evropsko prvenstvo, a da su se potajno nadali uspehu.

Povezana vest:  Jevrosimović: Beograd kandidat za SP u dvorani 2022. godine

-Amela je nastavila u kontinuitetu da osvaja medalje, a Nemanja je mogao da bude 10, ali i prvi, jer je tako izjednačena konkurencija bila – rekao je Zilkić.

Na Evropskom prvenstvu u krosu učestvovalo je 470 takmičara iz 34 države.

kzn_decembar_2010 (1)