Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da se održi 26. aprila, zvanično je danas odložen za 18. oktobar zbog koronavirusa.

„Dragi trkačice i trkači, poštovani prijatelji i partneri Beogradskog maratona,

Na današnjem sastanku predstavnika Grada Beograda i organizatora Beogradskog maratona, dogovoreno je da se najveća međunarodna tradicionalna sportska manifestacija u našoj zemlji – 33. Beogradski maraton, koja je trebalo da bude održana 26. aprila – zbog pandemije Korona virusa proglašene od strane Svetske zdravstvene organizacije i vanrednih mera Vlade Republike Srbije koje sprovodi i Grad Beograd, a u cilju zaštite stanovništva od Korona virusa – odlaže se za nedelju 18. oktobra 2020. godine, termin koji je usaglašen i sa AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka).

Povezana vest:  Kolašinac i Jovančević probijaju led na EP u Glazgovu

Zdravlje trkača, volontera, gledalaca i učesnika u organizaciji su nam uvek na prvom mestu. Stoga ćemo odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija kako bismo sa njima na vreme i na pravi način koordinisali sve predstojeće aktivnosti.

Mi kao organizatori, zajedno sa Gradom Beogradom i Republikom Srbijom nastavljamo sa redovnim aktivnostima i pripremama za održavanje 33. Beogradskog maratona kako bi ova izuzetno značajna manifestacija još jednom opravdala poverenje rekordnog broja do sada prijavljenih učesnika, partnera i institucija uključenih u organizaciju i na najbolji način promovisala Grad Beograd i Republiklu Srbiju.

Povezana vest:  Vedran Samac oborio normu za EP u Cirihu

Sa današnjim danom prijavljeno je preko 6000 učesnika, uključujući preko 1200 učesnika iz 57 zemalja sveta. Svi oni, kao i bar 3000 novih učesnika i gostiju koje očekujemo na ovogodišnjem događaju veruju da će i 33. Beogradski maraton 2020. biti festival zdravlja, trčanja, zabave i opšteg zadovoljstva – baš kao i u 32 prethodna izdanja.

Zahvaljujemo Vam se na razumevanjanju.“

Povezana vest:  Sergej Bubka na jubilarnom 25. Beogradskom maratonu