Širenje infrastrukture u Srbiji za kraljicu sportova se nastavlja. Srpski Atletski Savez danas je potpisao ugovor o sufinansiranju projekta za rekonstrukciju atletske staze u Smederevskoj tvrdjavi. Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović i direktor SAS-a, Slobodan Branković.

Sredstva za ovaj projekat je pored grada Smedereva dalo Ministarstvo omladine i sporta RS kao i Srpski atletski savez koji će deo pokriti iz svojih sponzorskih i donatorskih sredstava. Pored pomenutih institucija ogromnu podršku pružio je i predsednik Atletskog kluba Smederevo, Darko Savić.

Povezana vest:  Kolašinac: Odlično sam se spremio u Sjenici

Očekujemo da radovi počnu u julu i da se završe tokom avgusta ove godine. To će biti jedinstven atletski objekat na svetu i vrlo atraktivan za organizaciju medjunarodnih i domaćih takmičenja, jer će biti izmedju zidina Smederevske tvrdjave.

“Zahvaljujući upornosti Srpskog atletskog saveza konačno ćemo uspeti da realizujemo ovaj projekat. Pre osam godina, udarili smo kamen temeljac (2012) , a ovog avgusta će svi gradjani Smedereva dobiti jedan stadion na koji će biti ponosni”, rekla je gradonačelnica ovog grada, Jasna Avramović.

Povezana vest:  Merion Džons u poseti Srbiji iduće sedmice