Svi naši najbolji atletičari sa ispunjenom normom za Evropsko prvenstvo u dvorani, ovog vikenda takmičiće na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke u dvorani.

Prijavljen je rekordan broj atletičara koji će biti predvođeni Ivanom Španović. Pored nje na zaletištu skoka u dalj, skakaće I druge dve naše najbolje daljašice, Milica Gardašević i Sara Lukić.

U muškoj konkurenciji vodiće se zanimljiva borba izmedju Strahinje Jovančevića I Lazara Anića, koji se nakon dvomesečnih priprema u Americi vratio u Srbiju.

Povezana vest:  Sergej Bubka obišao atletski stadion u Ćupriji

U bacanju kugle Asmir Kolašinac otvoriće sezonu, a zajedno sa njim bacaće i državni rekorder Armin Sinančević kao i Bogdan Zdravković i Veljko Nedeljković.

Izuzetno zanimljivo biće u sprintu u obe konkurencije, Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović boriće se za nove lične rekorde i odbranu titule prvaka države.

Takođe, treba napomenuti da je prijavljen veliki broj stranaca, čak 43 njih takmičiće van konkurencije. Tu se nalaze atletičari iz Slovenije, Bosne, Crne Gore, Latvije, Makedonije i Grčke.

Povezana vest:  Bolt: Dižem formu za Moskvu

Zbog situacije sa virusom COVID-19 ulaz u Atletsku dvoranu biće zabranjen za publiku. U dvoranu mogu ući samo registrovani atletičari i licencirani treneri i sudije, uz licencu. Iz ovog razloga Srpski atletski savez je obezbedio uzivo praćenje takmičenja (live streaming) na Youtube kanalu Srpskog atletskog saveza i Telegrafa. Link će biti dostupan u toku dana.

 

Povezana vest:  I BEOGRAD OBELEŽIO NAJBRŽI DAN NA PLANETI