Šveđanka Khaddi Sagnia će biti jedan od glavnih aduta i jedna od konkurenata našoj Ivani Španović, za medalju na Evropskom prvenstvo u dvorani u Torunu sledećeg meseca.

Njih dve će se pre toga sastati na VI Serbian Open Indoor Meetingu koji će se održati 24.februara 2021. godine u Atletskoj dvorani na Banjici. Takođe, treba napomenuti da se naš miting nalazi u bronzanoj seriji svetskih mitinga.

Povezana vest:  Elzan Bibić bez medalje na SPAR Evropskom prvenstvu u krosu

Nakon što je otvorila svoju sezonu sa 7,26 s na 60 metara, Sagnia je prošle nedelje  sa 6,74 metara u Dizeldorfu završila na drugom mestu, iza Malaika Mihambo, propustivši pobedu samo zbog toga što je Mihambo imala superiornu drugu najbolju ocenu.

Ali Sagnia je preuzela svetsko vođstvo od Mihamba na mitingu PSD banke u Dortmundu, bronzanom sastanku svetske atletske ture u dvorani, u nedelju, skokom u drugoj seriji od 6,82 m.

Povezana vest:  Španović srećna što u Beogradu završava uspešnu sezonu

Još jedna vest je da je Jakob Ingebrigtsen srušio  evropski rekord u dvorani na 1500 metara tokom sezonskog debija na Meeting Lievinu u utorak uveče i postavio novi za manje od pet sekundi koji je sada 3:31,80.