usein_bolt_trkaBolt u Londonu trči sa Marlijem na leđima

 

Sprinter sa Jamajke Jusein Bolt trčaće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine noseći na leđima legendarnog muzičara i zemljaka Boba Marlija. Svetski rekorder na 100 i 200 metara, kao i kompletna reprezentacija Jamajke nosiće opremu koju je dizajnirala ćerka tog rege velikana, Sedela Marli.

-Svi obaramo rekorde. Marlijevi. Bolt. Legendarno – rekao je Bolt.

Povezana vest:  Božidar Antunović vicešampion sveta

Marlijeva je prva ćerka Boba i Rite Marli. Ona je pevačica, pisac I modni kreator. Za posao dizajniranja sportske opreme atletske reprezentacije Jamajke angažovala je kompanija Puma, sponzor tima.

-Ne mogu da zamislim bolju osobu da dizajnira našu opremu na Igrama od Sedele. Puma je tu u pravu… što nas povezuje sa legendarnim Jamajčaninom. Biće mi vrlo inspirativno da trčim sa tom energijom oko sebe – rekao je Bolt.

Povezana vest:  Bolt nosi zastavu Jamajke na ceremoniji otvaranja OI

Bolt je oborio rekorde na 100 i 200 metara na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine, a onda je uradio istu stvar 2009. na Svetskom prvenstvu u Berlinu. On je trenutno najpopularniji živi stanovnik Jamajke.

-Biti sa Jamajke na prvom mestu, biti Marli na drugom, a onda biti u mogućnosti da da obučem ne samo Juseina, nego ceo tim, to me čini ponosnom – rekla je Marlijeva.

Povezana vest:  Ivana Španović uz nov nacionalni rekord do finala Svetskog prvenstva

Njena inspiracija za opremu biće muzika, različite kulture, ali I Jamajka iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

-Želim da spojim staru i novu Jamajku. Na stazi bi trebalo da se sretnu Grejs Džons i Bob Marli, a u polju će goreti – rekla je Sedela Marli.