Novak Đoković Fondacija je objavila da je postala srebrni partner zvaničnog dobrotvornog programa dvadesetog Milanskog maratona, koji će biti održan 3.aprila – po prvi put uživo od 2019. godine. Kroz ovu ulogu Fondacija će ponuditi priliku učesnicima da trčanjem prikupe sredstva namenjena novom programu Fondacije – Feel to Heal – koji ima za cilj da pomogne deci uzrasta od 3 do 6 godina da savladaju veštine prepoznavanja, imenovanja i upravljanja emocijama neophodnim za njihov dalji rast i razvoj.

Povezana vest:  Bah: Rusija može da se vrati ako bude poštovala anti-doping pravila

Milanski maraton je u svom prethodnom izdanju uveo opciju „Run Anywhere“ koja učesnicima ove godine dozvoljava da – pored trčanja maratona na ulicama Milana – to isto rade bilo gde širom sveta tako što se njihov napredak prati putem GPS aplikacije. Na ovaj način, učesnicima će biti omogućeno da – formiranjem četvoročlanih timova sa kotizacijom od 200 evra po timu – daju svoj doprinos humanitarnom fondu maratona trčanjem uživo u gradu-domaćinu – ali i u bilo kom drugom delu sveta, pod uslovom da raspolažu stabilnom internet vezom.

Povezana vest:  Elita u Beogradu na seminaru

Za one koji nisu u mogućnosti da trče tog dana a da žele da doprinesu humanitarnoj misiji Fondacije, svoju donaciju će moći da proslede preko Rete del Dono platforme ili zvanične stranice Novak Đoković Fondacije za prikupljanje sredstava.

Pravni zastupnik NDF ONLUS-a u Italiji – Studio Legale Withers – na raspolaganju je da pruži dodatne informacije svima koji su zainteresovani da kroz Milanski maraton uzmu učešće u ovom programu.

Povezana vest:  Beogradski maraton predstavljen na 1. ProEvents konferenciji

Za više informacija o ovoj jedinstvenoj međunarodnoj humanitarnoj akciji Novak Đoković Fondacije, pođite na sledeći link: https://novakdjokovicfoundation.org/sr/press-center/novosti-i-informacije/novak-dokovic-fondacija-milanski-maraton/