mihail_dudas_atletika

Dva nacionalna rekorda: Petković – 60m prepone, Dudaš – sedmoboj

Na atletskim takmičenjima ovog vikenda zabeležena su dva nacionalna rekorda i to juniorski na 60m prepone u vlasništvu Ivane Petković, članice Mladost Zemun i seniorski Mihaila Dudaša, AK“Vojvodina“ u sedmoboju u dvorani.

Petković je nacionalni rekord na 60m prepone  – 8.72 sekunde ,ostvarila nadmetanjem u petoboju, dok je Dudaš sedmoboj u Budimpešti završio na prvom mestu rezultatom, i popravio svoj najbolji rezultat i državni rekord sa 5709 na 5867 bodova

Povezana vest:  Bolt želi četiri olimpijska zlata

Marina Munćan je na mitingu u Americi pobedu ostvarila na 1500m rezultatom 4:45,54. Tatjana Mitić u Sofiji je istrčala samo dve stotinke slabije od norme za Pariz na 60m – 7.42; a norma iznosi 7.40m

Prvo takmičenje ove godine imala je Ivana Španović. Španović se oprobala na 60m prepone i pobedom u Budimpešti pokazala snagu šampiona. Svoju prvu trku na 60m prepone istrčala je za 8.70 sekundi.

Povezana vest:  Kipsang izbegao da se testira na doping

Biljana Topić je danas trebala da skače prvi put od 2009.godine, ali nažalost miting u Atini nije održan zbog nedostatka sredstava da se hala zagreje za takmičenje. Miting je odložen za naredni vikend, ali će u toku nedelje biti poznato da li će se i održati. Ukoliko, miting u Atini bude odložen Biljana će troskok skakati 13.januara na mitingu u Budimpešti.

Povezana vest:  SP DAEGU 2011, Bekrić bez finala na SP u Dageu

U večernjim satima normu za EP u Parizu na 1500m juri Gorana Nava na mitingu u Ankoni.