Otkazane pripreme u Budimpešti

 

jelena_jotanovic_atletikaPripreme atletičara koje su po planu trebale da se održe u periodu od 18. januara do 1. februara u Budimpešti neće se realizovati zbog velikog broja otkaza atletičara i njihovih trenera izjavio je danas savezni selektor Dragiša Kuzmanović.

-Nažalost dan pred put našli smo se u jako nezgodnoj situaciji i bili smo prinuđeni da pripreme u Budimpešti otkažemo. Put Budimpešte danas su trebali da krenu atletičari čije programe finansira ASS, kao i atletičari i njihovi treneri koji se nalaze na širem spisku reprezentacije koji na pripreme u Budimpeštu idu o trošku svog kluba. Zbog velikog broja otkaza i izmena prilikom rezervacije smeštaja i organizacije puta, Agencija i Hotel više nisu bili u situaciji da prihvate izmene i otkazali su celokupan aranžman. Nadam se da je ovo poslednji put da zbog neozbiljnosti pojedinih atletičara i njihovih trenera  cela grupa ispašta. Sledeći put neću dopustiti da se izmene dešavaju u poslednjem trenutku, jer poštovanje aktivnosti i priprema koje organizuje ASS  kao i obaveza reprezentativnih nastupa treba da budu obaveza atletičara i njihovih trenera broj jedan.

Povezana vest:  Predstavljene medalje za EP u Beogradu

Po planu i  programu koji je usvojio UO ASS na spisku atletičara koji su pripreme trebali da odrade u Budimpešti o trošku ASS nalazili su se: Jelena Jotanović, Mila Andrić i Jovan Vukičević. U ranijem dogovoru sa Jelenom Jotanović i njenim trenerom Zoranom Zdravkovićem dogovoreno je da će se Jelena spremati u Beogradu, a troškove ishrane tokom njenog boravka snosiće ASS. Juniorska vicešampionka Evope, Mila Andrić odputovala je u SAD gde će nastaviti školovanje, a trener Jovana Vukičevića je u poslednjem trenutku javio da nije u mogućnosti da putuje zbog problema vezanog za putnu ispravu. Na otkazivanje aranžmana je u najvećoj meri uticalo otkazivanje većeg broja atletičara i njihovih trenera koji su na mom širem spisku za sastav reprezentativnih selekcija, tako da se od početnog broja atletičara i trenera koji su trebali da budu na pripremema, a to je njih 18 spisak sveo na svega 8 osoba – izjavio je Kuzmanović.