Sportsko zdanje koje odiše mladošću i zdravljem i koje svakodnevno inspiriše poklonike “kraljice sportova”, sportska oaza kojom se ponosi grad Kruševac 25. i 26. juna 2022. godine biće domaćin najboljim atletičarima Srbije na Prvenstvu države za seniore i seniorke. Atletski stadion sagrađen 2015. jedan je od najsavremenijih na Balkanu i kroz njega će u vikendu koji je pred nama prodefilovati asovi srpske i svetske atletike.

Preko 300 takmičara iz 55 atletskih klubova nadmetaće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  Jednom rekorder uvek rekoder – Dragutin Topić

Publika će imati priliku da gleda aktuelnu svetsku i evropsku šampionku u skoku udalj Ivanu Vuletu (VNS) na troskoku, dok će u skoku udalj titulu državne šampionke braniti Milica Gardašević (VNS) koja je ove godine skočila lični rekord 6.81 m.

U trci na 100 m pratićemo okršaj izmedju naše najbrže seniorske sprinterke, Milane Tirnanić (CZB) i juniorske rekorderke Ivane Ilić (ČAČ).

Povezana vest:  EP BARSELONA, Španjolka Fernandez najbrža na 1.500 metara

Boško Kijanović (OAK) ponovo će napasti državni rekord Slobodana Brankovića u trci na 400 m, dok će Aleksa (OAK) trčati na 100 m.

Dragana Tomašević (SIR) će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke, dok će koplje bacati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš (SEN).

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Povezana vest:  I BEOGRAD OBELEŽIO NAJBRŽI DAN NA PLANETI

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac (OAK) i Armin Sinančević (CZB), dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Lazar Anić ( RKG).

Nema mnogo prilika gde publika u Srbiji može da vidi sva najpopularnija imena kraljice sportova, a ovog vikenda će Kruševac biti centar atletike. Prva atletska disciplina na programu je u subotu od 17 časova.