kros_rts

BALKANSKI KROS

Potpisan ugovor o održavanju prvenstva Balkana u krosu

 

Predstavnici Kragujevca i Atletskog saveza Srbije (ASS) potpisali su danas ugovor o održavanju 55. prvenstva Balkana u krosu, koje će u tom gradu biti održano u martu.

Na šampionatu će učestvovati oko 300 takmičara iz 10 zemalja članica Balkanske atletske federacije, a za sada je prijavljeno devet – Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Turska i Srbija. Očekuje se još potvrda Moldavije.

Povezana vest:  Francuski sprinter Kristof Lemetr najbolji u Evropi u 2010.

Ugovor su potpisali gradonačalnik Kragujevca Veroljub Stevanović i sekretar AŠ Slobodan Branković, koji je istakao da će predstojeće prvenstvo u krosu prvi put direktno prenositi nacionalna televizija.

Direktor Balkanskog prvenstva Ivan Pavlović naveo je da je do sada prijavljeno 259 atletičara, podeljenih u šest kategorija – juniori i juniorke, mlađi seniori i mlađe seniorke i seniori i seniorke.

Povezana vest:  Mutai i Kebede pobednici Berlinskog maratona

-Na kragujevačkom hipodromu takmičari će trčati staze od četiri kilometra za juniore do 10 kilometara koju će prelaziti seniori i seniorke, a bodovaće se i ekipni rezultat reprezentacija. Očekujemo da reprezentacija Srbije ostvari značajne rezultate pred domaćom publikom – rekao je Pavlović.