Neizvesno je bilo u kvalifikacijama skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Oregonu, ali je uprkos vetru koji je remetio sve takmičarke, naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta uspela da se plasira u finale planetarnog šampionata.

Kvalifikaciona norma za ulazak u finale bila je 6.75 m i nju je uspelo da preskoči samo šest atletičarki, dok je naša Ivana skočila 6.65 metara i to u trećem, poslednjem skoku u kvalifikacionoj grupi.

Povezana vest:  Španović: Publika me pokreće, jedva čekam finale

“Vetar u ledja stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama, kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Medjutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno”, rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Druga naša predstavnica u Oregonu Milica Gardašević je prestupila u sva tri pokušaja i tako završila takmičenje u Oregonu.

Povezana vest:  Kou: Bolt je genije poput Alija

Najboljih 12 takmičarki obezbedilo je plasman za veliko finale, a rezultate možete naći na sledećem linku – https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/oregon22/results/women/long-jump/qualification/summary .

Finale skoka udalj na programu je u ponedeljak 25.jula u 02:50h po našem vremenu, a prenos takmičenja možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

Foto: Andy Lyons/World Athletics