Adriana Vilagoš još jednom je dokazala zašto je nazivaju “čudom od deteta”, ona je od malih nogu pokazivala ekstreman talenat, a već nekoliko godina unazad ona niže fantastične rezultate.

Talentovana mlada atletičarka prošle godine postala je Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, a ove godine nadmašila je svoj rezultat I još jednom potvrdila da je na tronu I da nema nameru da ga prepusti nekom drugom.

Novi zlatni hitac, kao i novi nacionalni rekord i rekord šampionata za starije juniorke Vilagoš je izvela na stazi stadiona u Kolumbiji  rezultatom – Adriana je udarila novi pečat na istoriju srpske, ali i svetske atletike.

Povezana vest:  Vanđiru propušta Londonski maraton zbog povrede

Današnji dan ostaće zauvek upisan kao dan kraljice sportova, dan kada se u dalekoj Kolumbiji pevalo “Bože pravde”,

Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju kada je njeno koplje letelo do neverovatnih 63.52 m u trećoj seriji. Pored ovog fantastičnog rezultata, ona je imala još tri hica preko 60 m što govori o njenoj superiornosti I vrhunskoj formi u kojoj se nalazi. Ostale takmičarke bacale su skoro 10 metara manje od naše Adriane.

Povezana vest:  Zoltan Kovač zbog doping prekršaja suspendovan

Vicešampionka sveta postala je Valentina Barrios iz Kolumbije sa 57,84 m,  dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55.11 m.

Još jedan veliki uspeh za srpsku atletiku ostvario je Bogdan Vidojkovič koji se plasirao u veliko finale trke 110 metara sa preprekama na Svetskom prvenstvu za juniore.

Vidojković je prvo istrčao novi nacionalni rekord U20 u kvalifikacijama i sa 13.69 s plasirao u polufinale ove discipline, a onda je ponovio odličan rezultat i sa 13.70 plasirao se u veliko finale.

Povezana vest:  Petoro srpskih atletičara u reprezentaciji Balkana

Srpski atletičar je zauzeo drugo mesto u trci iza Tajleba Vilisa koji je bio najbolji sa rezultatom 13.62. Za razliku od kvalifikacija, u kojima je imao peto vreme, Vidojković je u polufinalu ostvario 11. rezultat. Srpski atletičar je krenuo sporije, a onda je istrčao perfektnu trku, pa je bez ijednog kontakta sa preponama, sa sedme došao na drugu poziciju.

Finale je na programu u noći između srede i četvrtka.

Foto: Atletski savez Srbije