Ivanin skok za večnost! “Kraljica sportova” ima svoju jedinstvenu, neponovljivu kraljicu, sportsko i veličanstvo jedinstvene fabule u liku i delu srpske atletske heroine Ivane Vulete. Nakon titule Svetske šampionke u dvorani (Beograd, mart 2022), Ivana sada ima titulu evropske šampionke skoka udalj.

Novi zlatni skok Vuleta je izvela na Olimpijskom stadionu u Minhenu gde je održano Evropsko prvenstvo na otvorenom, rezultatom 7.06 m. Ivana je udarila pečat na istoriju atletike, na istoriju takmičenja skoka udalj.

Povezana vest:  Usein Bolt oborio olimpijski rekord u Londonu

Sada punog srca, ponosno kličemo svi i izgovaramo rečenicu koja je već ušla u anale, rečenica koja govori sve: Ivana od zlata, ovo je njeno sedmo zlato na velikim takmičenjima u karijeri.

Današnji dan ostaće zauvek upisan kao dan kraljice sportova, dan kada se ponovo popela na tron i kada se pevalo “Bože pravde”.

Povezana vest:  Za pobedu i istoriju

Ivana je najdalji skok zabeležila u prvoj seriji kada je skočila dalekih 7.06 metara i ponela ovu titulu. Vuleta je imala još samo jedan ispravan skok, u drugoj seriji 6.98 m, kako je pobedila, šestu seriju je preskočila.

Vicešampionka Evrope postala je Malaika Mihambo sa 7.03 m, dok je treće mesto zauzela Jazmin Sawyers sa 6.80 m.

Povezana vest:  Poslovna trka Schneider Electric Serbia Business Run sutra na Adi Ciganliji

Srbija je imala još jednu atletičarku u finalu Evropskog prvenstva skoka udalj, Milicu Gardašević koja je zauzela fantastično sedmo mesto u Evropi sa 6.52 m.