Atletika punim plućima živi i raste u Srbiji svakodnevno dobijajući na dimenzijama i značaju, utirući novi put sjajne rezultatske budućnosti i masovnosti ovog sporta na našim prostorima. Srpski reprezentativci kraljice sportova ovo leto napravili su neverovatan uspeh i osvojili čak 10 svetskih i evropskih medalja o kojima će se još dugo pričati.

Za 30. avgust rezervisana je prava poslastica, takmičenje koje će označiti i početak velikih međunarodnih atletskih smotri u Srbiji. Miting će biti održan na atletskoj stazi pored Atletske dvorane na Banjici.

Povezana vest:  Snežani Pajkić zlatna značka EA

Nakon što je “Belgrade Indoor” miting postao tradicionalno atletsko takmičenje sa oznakom World Indoor Tour – Silver, Srpski atletski savez počinje sa organizacijom atletskog mitinga na otvorenom, koji će od 2023. takođe dobiti permit status od strane svetske i evropske atletske federacije.

SERBIA ATHLETICS MEETING 2022 je planiran da se održi 30. avgusta i biće posvećen 110-godišnjici od učešća prvog srpskog registrovanog sportiste na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912. godine kada je boje naše zemlje branio u disciplini 100 m Dušan Milošević, član BSK-a.

Povezana vest:  Beogradsko finale takmičenja „Yettel - Brzinom do zvezda"

U svojevrsnom omažu Dušanu Miloševiću i premijernom Serbia athletics meeting-u na otvorenom planirane su sledeće discipline:

100 m M i Ž, 1000 m M i Ž, 110 m prepone M, 100 m prepone Ž, skok uvis Ž, skok udalj M, troskok Ž i bacanje kugle M.

Biće to prilika da Srbija ponovo uživa u majstorijama i magiji svetskih i domaćih atletskih asova. Kraljica sportova nastavlja svoju misiju, čini nas ispunjenim i uvek u pokretu koji zdravlje znači. Pored zanimljivog takmičenja koje nas očekuje, tu je i veliki nagradni fond koji očekuje učesnike mitinga: pobednik u svakoj disciplini dobija 150 evra, a 5 najboljih takmicara koji su ostvarili najbolje rezultate na celom mitingu dobijaju dodatne nagrade i to: prvo mesto 1500 evra, drugo mesto 1000 evra, treće mesto 500 evra, četvro 300 evra i peto 200 evra.

Povezana vest:  Održan jubilarni 20. „Smoki Smokić Dečiji maraton"