Ogromno priznanje za našu atletiku i državu. Još jedno veliko takmičenje u Beogradu – 2024. godine! 

Nakon organizacije Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, pa potom i najbolje organizovanog Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine, Srbija će 30. marta 2024. godine organizovati SVETSKO PRVENSTVO U KROSU.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je: „Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama.”

Povezana vest:  Višestruke pobede Mile, Tatjane, Amele, Ane i Mirka

Iako je prvobitno organizacija krosa trebala da bude u Hrvatskoj, Medulinu, vanrednom odlukom saveta Svetske atletike odlučeno je da će se SP u krosu ipak održati u Beogradu.

Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda. Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta.

Povezana vest:  Održan prvi dan Prvenstva Srbije u Novom Sadu, Asmir Kolašinac bacio 20.66m