Srpska atletičarka Milica Gardašević zauzela je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, najdaljim skokom od 6.74 m.

Milica je ovaj skok zabeležila u četvrtoj seriji, da bi nakon njega bila na trećoj poziciji, medjutim u četvrtoj seriji tri takmičarke su je prestigle, te je naša atletičarka na kraju ipak bila šesta.

Šteta za Milicu, bila je tako blizu medalje, imala ju je u džepu, ali je zbog četiri centimetra pala skroz na šeto mesto, čime je napravila i najbolji rezultat u karijeri na Svetskom prvenstvu u dvorani u svojoj karijeri, pošto je u Beogradu na prethodnom bila deveta.

Povezana vest:  Dudaš: Odlično iskustvo, ali moglo je bolje

Tara Davis-Woodhall osvojila je zlatnu medalju skokom od 7.07 m, dok je srebro pripalo Monae Nichols sa 6.85 m, a bronzu je osvojila, Fatima Diame sa 6.78 m.

Debitantkinja na Svetskim prvenstvima Milica Emini nije uspela da se plasira u polufinale dvoranskog šampionata u Glazgovu pošto je svoju kvalifikacionu grupu završila na poslednjem mestu.

Povezana vest:  Evropsko zlato za Ivanu Španović

Ona je dobro započela trku, ali je na polovini ipak zaostala i sa vremenom 8.31 bila osma, sa 21 stotinkom zaostatka za prvom iznad crte.

U polufinale su išle po tri najbolje iz svake od šest grupa, uz šest najboljih takmičarki po vremenu koje su ostale ispod crte.

Foto: marko Jovanović

 

Povezana vest:  Tatjana Mirković i srpska zastava u Južnoj Africi