Sport i voda, neodvojivi spoj! Život na zemlji neodrživ je bez vode, tako i sport u bilo kojem njegovom obliku. Atletika kao jedna od najraširenijih sportskih grana, polazište i temelj za sve ostale sportove, osnovni i najznačajniji sadržaj svakih Olimpijskih igara, na najbolji mogući način odslikava povezanost sporta i vode. Svaki sportista u tom atletskom lancu uz opremu koja mu je neophodna za postizanje rezultata i demonstraciju svog talenta, rada i mogućnosti sa sobom nosi i flašicu vode koja život znači.

Iz ovog neodvojivog spoja, nastaju i velike i sjajne sportsko-poslovne priče, saradnje, prijateljstva koja su za dobrobit svih. Upravo je takva i priča Srpskog atletskog saveza i kompanije VODAVODA. Samo dva dana pre svetskog dana vode koji se obeležava širom planete 22. marta, počevši od 1992. kada je Generalna Skupština UN usvojila rezoluciju i odredila ovaj datum da se slavi i podseća na važnost vode kao jedne od ključnih esencija života i opstanka na Zemlji svih živih bića, obnovljen je ugovor o saradnji i sponzorstvu između ovih organizacija. Pored toga što će kompanija VODAVODA nastaviti da bude partner SAS, takođe će biti i zvanična voda na Svetskom prvenstvu u krosu koje se održava 30. marta u Beogradu.

Povezana vest:  Olimpijski šampion Harting kritikovao IAAF zbog dopinga

Na Konferenciji za medije koja je održana danas, tim povodom govorili su: predsednik SAS, Veselin Jevrosimović, kreator I osnivač brenda VODAVODA Vojin Djorđević, predsednik LOK-a, Slobodan Branković I atletičarka Angelina Topić.

Povodom potpisa ugovora, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović izrazio je veliko zadovoljstvo.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas pozdravim i da se zahvalim Vojinu Đorđeviću i njegovoj kompaniji koja dugi niz godina sponzoriše srpsku atletiku i razvoj bazičnog sporta. Mi smo im se odužili sa rekordnim brojem medalja, a medalje tek treba da pristižu, izražavam veliku zahvalnost njegovoj kompaniji, Vojine hvala ti puno, VodaVoda je oficijalna voda srpske atletike”, rekao je Veselin Jevrosimović, nakon čega je reč dobio i Vojin Đorđević, vlasnik kompanije Voda voda.

Vojin Đorđević:

“Ovo je nastavak zajedničke vizije i ulaganja u budućnost srpske atletike i verujemo da ćemo se zajedno radovati novim uspesima koji će iznedriti nove generacije šampiona. Ponosni smo što će VODAVODA biti zvanična voda Svetskog prvenstva u krosu koje će se održati u Beogradu i radujemo se što ćemo biti deo globalnog sportskog spektakla i pružiti podršku vrhunskim sportistima koji će se takmičiti.  Uvereni smo da će Atletski savez Srbije biti divan domaćin i da će pozitivno iskustvo svetu pružiti lepu sliku o našoj Srbiji. VODAVODA podržava mlade talente i radujemo se što smo sa Angelinom bili na njenom putu da postane najbolja mlada sportistkinja Evrope. Želimo joj puno sreće i u narednom periodu, da dostigne nove visine i brojne pobede a VODAVODA će ponosno stajati uz nju.”

Kompanija VODAVODA ponosno stoji uz najbolju mladu atletičarku Srbije Angelinu Topić. Jedna od najboljih atletičarki planete u soku uvis, koju je i Evropska atletika proglasila u 2023. za “Zvezdu u usponu”, ostaje jedno od zaštitinih lica VODAVODE na obostrano zadovoljstvo.

Povezana vest:  Bolt ubedljiv na 200 metara

“Posebno sam zahvalna kompaniji VODAVODA što su prepoznali moj potencijal i verovali u mene od samog početka. Njihova podrška mi daje dodatni podstrek da nastavim da vredno treniram i sledim svoje snove od malih nogu. Delimo iste vrednosti i to dodatno ojačava našu saradnju, motiviše me da budem još bolja i da se zajedno radujemo novim uspesima”, rekla je Angelina Topić.

VODAVODA je takođe potpisala ugovor i sa Organizacionim komitetom za SP u krosu, u čije ime se obratio Slobodan Branković.

Povezana vest:  Novi državni rekord Mihaila Dudaša u višeboju

“ Velika zahvalnost medijima koji su ispratili ovo, velika zahvalnost i kompaniji Voda voda, jer je Vojin uvek sa nama kada god je nešto veliko. SAS organizuje drugo Svetsko prvenstvo u kratkom periodu, to nas čini izuzetno ponosnim. Pored medalja koje su naši atletičari sa trenerima osvojili, organizacija velikih sportskih događaja je uticala da imamo mlade koji ispunjavaju dvorane, nastavljamo taj kontinuitet uz kandidaturu za tri EP šampionata u budućnosti, 26, 27 i 28. Verujem da ćemo imati dugoročan ugovor. Uvek šta god smo radili, dobijali smo pohvale da od Evropske atletike. Direktan prenos iz Beograda će ići u preko 50 zemalja sveta. Ali to nije interes Voda vode, već da jedna zdrava voda bude promovisana na najboji način kakav atletika i pruža”,  rekao je Slobodan Branković predsednik LOK.

Foto: Marko Jovanović