Naša izuzetna atletičarka, Angelina Topić, seniorska rekorderka Srbije u skoku uvis, postigla je još jedan veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u atletici održanom u Rimu. Sa svojih nepunih 19 godina, Angelina je osvojila svoju drugu medalju na evropskim prvenstvima, nakon što je 2022. godine u Minhenu osvojila bronzu. Ove godine donela je srebrnu medalju za našu zemlju.
Angelina je u trećem pokušaju uspela da preskoči 197 cm, što joj je omogućilo da se pridruži Yaroslavi Mahuchikh iz Ukrajine u borbi za zlato. Bio je to istorijski trenutak za srpsku atletiku, jer je mlada Angelina pokazala izvanrednu hrabrost i odlučnost na terenu.
Iako se borila do samog kraja, Yaroslava Mahuchikh je osvojila zlato sa preskočenih 2.01 m, dok je Angelina osvojila srebro. Ovaj uspeh je dokaz njenog talenta i predanosti, i dodatno potvrđuje njen status jedne od najboljih visašica Evrope i Sveta.
Angelina Topić je već godinama u vrhu srpske atletike. Njena posvećenost i uspesi su inspiracija mnogima, a njen uspeh na Evropskom prvenstvu u Rimu još jednom pokazuje da je ona jedna od najperspektivnijih i najtalentovanijih atletičarki naše zemlje.
Foto: Marko Jovanović/Telegraf
Povezana vest:  Tatjana Jelača postavila novi državni rekord u bacanju koplja