Bojović i Bajrovićeva najbolji u Svetosavskoj trci
atletika_nogeNajviše uspeha na 12. uličnoj atletskoj Svetosavskoj trci u Valjevu imali su Velimir Bojović iz Kosova Polja kod seniora i Amela Bajrović iz Novog Pazara kod seniorki.
Iza Bojovića, u trci na 5.000 metara, plasirali su se Danijel Vukajlović iz Užica i Slobodan Stanković iz Smedereva, dok je kod seniorki druga bila Ana Subotić iz Ivanjice, a treća Jelena Anđelković iz Novog Beograda. Najbolji junior na 3.000 metara bio je Nenad Radanović iz Novog Pazara, ispred Dušana Makevića iz Šapca i Jasmina Gajića iz Novog Pazara.
Kod juniorki, poredak je bio isti kao i 2009. – pobedila je Teodora Simović iz Novog Pazara, druga je bila njena sugrađanka Selma Mustafić, a treća Milena Stojčev iz Novog Beograda.
U trci pripadnika MUP-a Srbije najbolji su bili braća Đorđe i Danilo Drašković iz Žandarmerije, ispred Bojana Labovića.
I pripadnici Vojske Srbije (VS) trčali su u uniformama, sa čizmama na nogama, a pobedio je Dragan Dokmanović, ispred Slaviše Cvetkovića i Aleksandra Drenovca, svi iz Beograda.
U 14 trka učestvovalo je preko 300 takmičara svih uzrasta, od predškolaca do veterana, u obe konkurencije iz deset gradova Srbije.
Svetosavku trku podržali su Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije, a pokrovitelj je bio Grad Valjevo, koji je iz budžeta izdvojio 300.000 dinara.
Povezana vest:  Raović započeo sezonu uz novi lični rekord na 400m u dvorani