amela_terzic_atletika

Amela Terzić u Španiji, Jotanović i Samac u Bugarskoj

Članovi atletske reprezentacije uputili su se na različite puteve. Naime, u Sofiji se od 19-20.marta održava Zimski Kup Evrope u bacanjima, a u Španiji u mestu Punta Umbrija održava Svetsko prvenstvo u krosu.

U Sofiji će boje Srbije braniti dvoje naših atletičara: Milan Jotanović (Partizan) u kugli i i Vedran Samac (Sirmijum) u koplju. Oba naša predstavnika nastupiće u nedelju.

Lični rekord Vedrana Samca je 75,06 metra. Po tome je osmi od 13 rivala.

Povezana vest:  Usein Bolt: U potpunosti sam spreman

-Do sada su na ovom takmičenju kod mlađih seniora daljine nešto ispod 75 metara uvek bile dovoljne za bronzu. Sada će sigurno biti tako jer je takmičenje veoma rano. Realno bi trebalo očekivati plasman oko 5. mesta. Međutim, ako ostvari ono što mislim da hoće i ostvari lični, trebalo bi da se bori za medalju – istakao je trener Samca, Aleksandar Spajić.

Povezana vest:  Pauel trči na mitingu u Australiji

Pravac Španije uputila se danas juniorka Amela Terzić zajedno sa trenerom Rifatom Zilkićem. Amela će startovati u trci juniorki na 6km, u konkurenciji sa atletičarkama koje su dve godine starije od nje. Ovo je njen prvi nastup na Prvenstvu sveta u krosu, a podsećamo da je Terzićeva prošle godine bila finalistkinja na 1500m Svetskog prvenstva za juniore u Monktonu.

Povezana vest:  Evropska konvencija u Talinu

-Posle šest godina imaćemo predstavnika Srbije na SP u krosu. Nemamo velike ambicije po pitanju Amelinog plasmana. Kao mlada ateltičarka važno je da stekne iskustvo na velikom takmičenju i da se upozna sa konkurencijom sa kojom će trčati i naredne dve godine – istakao je savezni selektor Dragiša Kuzmanović.