Amela Terzic_ Nemanja Cerovac_Raifat Zilkic_Dragisa Kuzmanovic

Terzić 32. na Svestkom prvenstvu u Punta Umbriji

Juniorska reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić zauzela je danas 32. mesto u trci na 6.000 metara na šampionatu sveta u krosu, koji se održava u Punta Umbriji.

Pobednica trke, u kojoj su učestvovale 92 takmičarke, je Kenijka Fet Čepngetih Kipjegon. Ona je kroz cilj prošla u vremenu 18 minuta i 53 sekunde. Srebrna medalja pripala je Etiopljanki Dženet Jalu, dok je „bronza“ otišla u ruke njenoj sunarodnici Azemri Gebru.

Povezana vest:  Stefano Baldini specijalni gost na Beogradskom maratonu

Selektor reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović ocenio je nastup jedine naše predstavnice na šampionatu u Španiji kao „veoma uspešan“.

-Pored atletskih velesila kao što su Kenija, Etiopija, Amerika, ocenio bi nastup Terzićeve kao veoma uspešan. Samo četiri devojke, reprezentativke Velike Britanije, odnosno  Evropljanke bile su bolje od naše Amele. Znamo da su se Britanke posebno spremale za ovo takmičenje i to u Itenu u Keniji, dok je Amela iz zimskih uslova otišla u Španiju.Učenica Rifata Zilkića će još dve godine takmičiti u ovoj kategoriji i mislim da je ovo takmičenje bilo sjajno iskustvo za nju – istakao je savezni selektor Kuzmanović.

Povezana vest:  Ruskim atletičarima ostaje zabrana, IAAF traži naknadu