Predstavnici_EA_stadion_Karadjordje

Predstavnici EA obišli stadion Karađorđe u Novom Sadu

3.Ekipno prvenstvo Evrope II lige održava se 18-19.juna 2011.godine u Novom Sadu. Tim povodom su u redovnoj poseti organizatoru boravili predstavnici evropske atletike, Ed Rutkovski, menadžer projekta i Samuel Lopez, tehnički delegat takmičenja. Rano jutros predstavnici EA u društvu direktora takmičenja Nebojše Vujkova obišli su stadion Karađorđe, kako bi stekli uvid u tehničke mogućnosti za organizaciju ekipnog prvenstva. Posle obilaska stadiona održana je konferencija za štampu, na kojoj su se predstavnicima medija obratili Biljana Daničić koordinator takmičenja ispred Atletskog saveza Srbije, direktor takmičenja Nebojša Vujkov, i gosti Evropske Atletike Samuel Lopez i Ed Rutkovski.

Koordinator takmičenja upoznala je sve prisutne o formatu ovog jedinstvenog timskog takmičenja u atletici.

Povezana vest:  Ivana Španović potvrdila da je sve bliža granici sedam metara

-Atletski savez Srbije nastavlja sa organizacijom takmičenja iz programa Evropske federacije. Posebno se radujemo činjenici da smo domaćini ovog šampionata u godini u kojoj vojvođanska atletika slavi 90.godina postojanja. U ovom formatu, gde zajedno nastupaju atletičari i atletičarke u 40 disciplina takmičenje se održava treći put. Očekujemo oko 500 učesnika iz osam zemalja Evrope; Austrije, Bugarske, Danske, Estonije, Litvanije, Letonije, Slovačke i Srbije. Prve dve ekipe plasiraju se u viši rang takmičenja I ligu, dok poslednje dve sledeće godine nastupaju u trećoj ligi -istakla je Daničić.

Direktor takmičenja naglasio je važnost održavanja takmičenja, iskustvo koje novosađani poseduju u organizaciji ovog takmičenja koji je nekad nosio naziv Kup Evrope –

-Izuzetno se radujemo ekipnom prvenstvu, koje po tehničkim karakteristikama nije toliko teško oragnizovati, ali ipak zahteva dosta napora i podršku svih relevantnih struktura i atletskih stručnjaka. Istakao bih da je pokrajinski sekretar za omladinu i sport, gospodin Modest Dulić, prihvatio funkciju predsednika Organizacionog komiteta i ubeđen sam da ćemo imatu punu podršku kako pokrajinskih tako i lokalnih vlasti – istakao je Vujkov.

Povezana vest:  Branković: Prijem Kosova u IAAF je rutinska stvar

Predstavnici_EA_konferencija_NS

Impresije nakon obilaska stadiona i posete smeštajnih objekata hotela „Park“ i „Novi Sad“ podelio je gospodin Lopez na konferenciji.

-Ovo je moja prva poseta Srbiji i Novom Sadu, i mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan svime što sad do sad video. Takmičenje se organizuje po pravilima svetske atletske asocijacije i mi smo tokom vikenda u redovnoj poseti gradu domaćinu, kada proveravamo uslove za održavanje takmičenja i sa organizatorima diskutujemo o svim važnim aspektima  organizacije sportskog događaja. Naši prijatelji iz atletskog saveza Srbije poseduju veliko iskustvo, mi smo tu da našim savetima olakšamo samu pripremu i zajedno obezbedimo najbolje uslove za sportska dostignuća. Atletičari su na prvom mestu – kazao je Lopez.

Povezana vest:  Branković: Prvenstvo Balkana u Pazaru će biti na vrhunskom nivou

Ed Rutkovski govorio je koliko je kompaktno takmiečenje koje nas očekuje u junu.

-Sve ekipe učesnice su podjednako dobre, tako da će takmiečenje biti jako uzbudljivo, nijanse od samo bar bodova će odlučivati o pobedniku. Pozivam publiku da dodju na stadion Karađorđe i bodre ne samo srpsku ekipu, već i ostale reprezentacije, svima će biti  potrebna podrška sa tribina i dobra atmosfera – rekao je Rutkovski