princ_filip

Princ Filip učestvuje na Beogradskom maratonu

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu koji se održava 17. aprila trčaće i princ Filip Karađorđević kako bi našao sponzore za Fondaciju princeze Katarine i prikupio sredstva za pomoć deci sa invaliditetom u Srbiji, saopšteno je danas iz Kancelarije njegovog oca, princa Aleksandra Karađorđevića.

U pismu koje je uputio potencijalnim pokroviteljima princ Filip Karađorđević navodi da će trčati Beogradski polumaraton i poziva sponzore da podrže aktivnosti Fondacije koja se već deset godina izuzetno angažuje na pomoći svima onima kojima je najneophodnija, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. On je poželeo da Beogradski maraton postane međunarodni događaj u rangu najznačajnijih dobrotvornih događaja i napomenuo da će sva prikupljena sredstva biti upotrebljena za pomoć deci sa invaliditetom.

Povezana vest:  Kolašinac u finalu hicem od 20,31 metara

Beogradski maraton održaće se po 24. put u nedelju, 17. aprila i u njemu će učestvovati oko 40.000 rekreativaca i atletičara iz celog sveta. Maraton se sastoji od trke zadovoljstva na pet kilometara, polumaratona i maratona, a predstavlja jedan od glavnih sportskih događaja koji se tradicionalno obeležavaju u Srbiji.