Snezana_i_Vlade_Divac_Konferencija

BEOGRADSKI MARATON 2011

Fond Ana i Vlade Divac uz Beogradski maraton

 

Trka zadovoljstva u okviru 24. Beogradskog maratona, koji će biti održan u nedelju 17. aprila, održaće se pod sloganom „Danas trčimo – možeš i ti“ humanitarnog fonda Ana i Vlade Divac, najavljeno je danas u Gradskoj skupštini.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da maraton nema samo sportsko-rekreativni, već pre svega, humanitarni karakter.

Povezana vest:  Delta Motors ozvaničio saradnju za atletičarkama Angelinom Topić i Adrianom Vilagoš

-Današnji maratoni su simboll izdržljivosti, iskušenja, ali i volje da se pomogne ljudima u nevolji – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Nikolić je napomenuo da je Londonski maraton primer humanitarnog opredeljenja njegovih organizatora i učesnika.

-Na prošlogodišnjem Londonskom maratonu sakupljeno je 47 miliona funti u humanitarne svrhe – podsetio je Nikolić.

Direktor fonda „Ana i Vlade Divac“ Snežana Divac pozvala je kompanije i pojedince da uplatom od po 10.000, odnosno 5.000 dinara pomognu izbeglicama i raseljenim licima.

Povezana vest:  Mutai: Farah ima male šanse da pobedi u Londonu

„Pozivam sve kompanije da učešćem u Trci zadovoljstva pokažu socijalnu odgovornost i veliko srce. Ovo je prilika da se pomogne ljudima koji su već 16 godina bez krova nad glavom“, rekla je Snežana Divac.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac istakao je da mu je drago što je Beogradski maraton i ostvarivanjem humanih ciljeva „ušao u red svetskih manifestacija“.

Povezana vest:  Svetsko atletsko prvenstvo u julu 2022. godine u Judžinu